Hetty Heyting studeerde in 1976 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.


Haar carrière begon in het theater met Kindercabaret Potvoordrie (voor jeugd) en Theatercollectief Hare Majesteit (voor volwassenen).

 

Vanaf 1980 spitsten haar activiteiten zich toe op televisie. Zij speelde niet alleen in ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Farce Majeur’, maar schreef ook diverse series. Vaak was ze daarin ook als actrice te zien, o.a. in het succesvolle ‘De Familie Knots’ en ‘Steil Achterover’. Ze leverde scripts voor talloze drama- en comedyseries, waaronder ‘Baantjer’ en de IKON speelfilm ‘Niet alles hoeft gezegd’.

 

Vanaf 1991 was ze weer in het theater te zien met een viertal door haar geschreven (cabaretesk toneel-) producties: ‘Een groot misverstand’, ‘Vreemde trekjes’, ‘Bloedlink’ en ‘Eelt’. Ook speelde ze twee seizoenen in ‘De Gidsen’(een padvindsters-drama) en in de door haar geschreven komedie ‘Omhoog die stok!’.

 

Na drie jaar improvisatietour met ‘Sneak Preview’ ging ze vanaf 2002 solo met ‘Ik lijk wel gek’, gevolgd door ‘Van mij mag het’ en ‘Een veeg teken’. Bij Het Thriller Theater speelde ze twee seizoenen in de thrillerkomedie: ‘Arsenicum en oude kant’ en tot januari 2010 speelde ze daar ook twee (dubbel)rollen in de toneelklassieker: “De Spooktrein”. Tevens speelde zij twee seizoenen haar cabaretsolo ‘Gewoon lekker’. Vorig seizoen schreef zij de pijnlijk geestige Komedie”Denk aan Mij”, waarin zij ook mee speelde als de Hypochoner Aafke. Dit jaar zal zij te zien in “Calendar girls”.

 

Hetty acteerde in menige bedrijfsfilm (o.a. voor ING en Achmea). In opdracht van de Provincie Overijssel kroop zij vorig jaar in de huid van Fien Overijs, een personage dat verscheen op diverse openbare bijeenkomsten. Hetty speelt momenteel haar eigen impro-solo en maakt daarnaast deel uit van het interactieve trio: “Dames Dubbel”.